CM Kids Scholarship (UP) Exam (USS Exam) English - Model Questions and Answers (Parts 1, 2, & 3)
സി.എം.കിഡ്സ് സ്കോളർഷിപ് (യു.പി.) (യു.എസ്.എസ്) ഇംഗ്ലീഷ് പരീക്ഷയ്ക്കായി തയ്യാറാക്കിയ മാതൃകാ ചോദ്യോത്തരങ്ങളും ആക്ടിവിറ്റികളുമാണ് താഴെ നൽകിയിരിക്കുന്നത്. ഇത് ഒന്നും രണ്ടും മൂന്നും ഭാഗങ്ങളാണ്, ബാക്കി ഭാഗങ്ങളുടെ ലിങ്ക് താഴെ നൽകിയിട്ടുണ്ട്.
| ഈ ബ്ലോഗ് അഡ്മിൻറെ രേഖാമൂലമുള്ള അനുമതിയില്ലാതെ ഈ ബ്ലോഗിൽ നൽകിയിരിക്കുന്ന ചോദ്യോത്തരങ്ങൾ, ഇതേരീതിയിലോ പി.ഡി.എഫ് രൂപത്തിലോ, മറ്റേതെങ്കിലും ഡിജിറ്റലോ, പ്രിന്റഡ് ഉൾപ്പെടെയുള്ള ഏതെങ്കിലും രൂപങ്ങളിലേക്കോ മാറ്റി മറ്റൊരു വെബ്സൈറ്റിലോ, ബ്ലോഗിലോ, യുട്യൂബ്, സോഷ്യൽ മീഡിയാ ഗ്രൂപ്പുകളിലോ ഉൾപ്പെടെ ഒരിടത്തും പ്രചരിപ്പിക്കാൻ പാടില്ലാത്തതാകുന്നു. |
|---|
Get Ready for the CM Kids Scholarship (UP) Exam (USS Exam)
The following section contains carefully prepared model questions, answers, and activities for the C.M. Kids Scholarship (U.P.) (U.S.S) English Examination. This is Part I, II & III of the material.
♦ USS English - Model Questions and Answers (Part 01)
♦ Questions 1-4: Read the following passage and answer the questions that follow by choosing the right answer from the options given along with each question.
Savanna is a grassland with scattered individual trees. Savannas of one sort or another cover almost half the surface of Africa (about five million square miles, generally Central Africa) and large areas of Australia, South America, etc.
Savanna is home to large herds of grazing wildlife and predators that follow them. It is a carefully balanced ecosystem that can be easily be disturbed by changes in climate, an imbalance in the number and type of wildlife, and human influences such as farming and cattle herding. Fire also has an important role in the Savanna, burning out old grass and new tree saplings, making way for the new grasses.
Acacia and bush willows are the most common Savanna trees.
There are many types of grasses in Savanna such as Rhodes grass, red oats grass, and lemon grass.
Temperatures throughout the summer season in Savanna remain above 80°F.
Around 2 million large plant-eating mammals live in Savanna. Forty-five species of mammals are found in Savanna. There are almost 500 species of birds also found in Savanna.
1. Savanna is a grassland with......... individual trees.
A. many B. ample C. plenty D. isolated
Answer: D
2. Savanna is home to large herds of grazing wildlife and 'predators' that follow them. Here 'predators' means.............
A. animals obtain food by rearing other animals.
B. animals obtain food by killing other animals.
C. animals obtain food by planting trees.
D. animals obtain food from other animals.
Answer: B
3. According to the passage, there are species of mammals.
A. 2 million
B. 500
C. 45
D. 80
Answer: C
4. Which word in the passage means 'A group of living organisms that live in and interact with each other in a specific environment '?
A. herd
B. ecosystem
C. wildlife
D. species
Answer: B
Questions 5-7: Read the following poem and answer the questions that follow by choosing the right options given.
Don't Quit
When things go wrong, as they sometimes will
When the road you're trudging seems all uphill
When the funds are low, and the debts are high.
And you want to smile, but you have to sigh
When care is pressing you down a bit
Rest, if you must, but don't quit.
Life is queer with its twists and turns,
As every one of us sometimes learns.
Answer:
5. Identify the rhyme scheme followed in the poem.
A. aa bb cc dd
B. ab ab cb dd
C. aa bb ab ba
D. ab ba cc dd
Answer: A
6. What must you do when care is pressing you down a bit?
A. quit
B. rest
C. smile
D. sigh
Answer: B
7. What do you want to do when the funds are low and the debts are high?
A. to quit
B. to rest
C. to smile
D. to sigh
Answer: C
Questions 8-15: Pick out the right answers from the options given below.
8. It reminds me............. how I went........... school.
(A) about, at
(B) of, to
(C) that, from
(D) of, on
Answer: B
9. A ......... of crows appeared on the branch of the tree.
(A) stack
(B) bunch
(C) murder
(D) bevy
Answer: C
10. The thief........... the house and stole the gold.
(A) broke into
(B) broke off
(C) broke away
(D) broke down
Answer: A
11. They stared at me ..............I was mad.
(A) as far as
(B) as soon as
(C) as long as
(D) as though
Answer: D
12. The councillors as well as the mayor ............... to build a new shopping complex.
(A) agreeable
(B) has agreed
(C) agree
(D) agrees
Answer: C
13. It is a golden.........., if you miss it, you will regret it.
A. chance
B. opportunity
C. offer
D. time
Answer: B
14. I have lost the pen....... I bought last week.
(A) who
(B) where
(C) whose
(D) that
Answer: D
15. 'My love is a rose'.
The figure of speech used here is ......................
(A) metaphor
(B) irony
(C) personification
(D) simile
Answer: A
♦ USS English - Model Questions and Answers (Part 02)
♦ Questions 1 - 4: Read the following passage and answer the questions that follow by choosing the right answer from the options given along with each question.
One day, long ago, some sailors set out to sea in their sailing ship. One of them brought his pet monkey along for the long journey. When they were far out at sea, a terrible storm overturned their ship.
Everyone fell into the sea, and the monkey was sure that he would also drown.
Suddenly, a dolphin appeared and picked the monkey up. The dolphin asked the monkey, "Do you know this place"?
The monkey replied, "Yes, I do. In fact, the king of this island is my best friend. Do you know that I am actually a prince"?
Knowing that no one lived on that island, the dolphin said, "Well, well, so you are a prince! Now you can be a king." The monkey asked, "How can I be a king?" As the dolphin started swimming away, he answered, "That is easy, as you are the only creature on this island, you could naturally be the king."
1. What overturned the sailing ship?
A. The dolphin
B. The monkey
C. A terrible storm
D. A heavy rain
Answer: C
2. The monkey was telling a... to the dolphin.
A. truth
B. lie
C. fact
D. secret
Answer: B
3. I am actually a prince. Here 'actually' means....
A. really
B. Supposed
C. falsely
D. accidentally
Answer: A
4. Pick out the word from the passage which means 'a piece of land surrounded by water'.
A. mountain
B. island
C. pond
D: lake
Answer: B
Questions 5-7: Read the following poem and answer the questions that follow by choosing the right answer from the options given.
If you're tired and have not won,
Never stop for crying:
All that's great and good is done
Just by patient trying
Though young birds, in flying, fall,
Still, their wings grow stronger:
And the next time, they can keep
Up a little longer
If by easy work you beat
Who the more will prize you?
Gaining victory from defeat
That's the test that tries you!
5. All that is great and good is done by ..............
A. care and speed
B. patient trying
C. gentle trying
D. quick trying
Answer: B
6. What happens when young birds are flying?
A. They fall.
B. They fail.
C. They die.
D. They miss their way.
Answer: A
7. The rhyme scheme followed in the first stanza is
A. aabb
B. abba
C. abab
D. abaa
Answer: C
Questions 8-15: Choose the right answer from the options given.
8. One of the boys........... absent today.
A. are
B. is
C. has
D. were
Answer: B
9. On my way back home I met a man ............ name I forgot.
A. who
B. whom
C. whose
D. which
Answer: C
10. I would attend the party if they ........ me.
A. will invite
B. invite
C. invites
D. invited
Answer: D
11. Raju is smart ............ intelligent.
A. as well as
B. but
C. either or
D. neither nor
Answer: A
12. People always............better jobs.
A. look after
B. look at
C. look for
D. look in
Answer: C
13. Lakshadweep islands is a................. of islands.
A. colony.
B. group
C. fleet
D. stack
Answer: B
14. Parents ................. their children with much care.
A. bring up
B. bring down.
C. bring about
D. bring out
Answer: A
15. 'The stars danced playfully in the moonlight sky'.
The figure of speech used in this line is ...........
A. metaphor
B. personification
C. irony
D. simile
Answer: B
♦ USS English - Model Questions and Answers (Part 03)
♦ Questions 1-4: Read the following passage and answer the questions that follow by choosing the right answer from the options given along with each question.
Arun was a VII standard pupil of Govt UPS, Puthuchira. He got the highest grade in English. His class teacher presented him a good pen.
It was the birthday of Arun's sister Rani. She wanted to get some red bangles as a birthday gift. She told Arun about her wish.
Arun had no money with him. He loved Rani very much. He thought of selling the pen he got from the class teacher.
Arun went to a stationery shop in his village. Santhosh was the shop owner. He told him that he wanted to sell the new pen to buy some red bangles to give his sister as a birthday gift. Santhosh asked, "Where did you get this pen"?
Arun told him, "My class teacher gave it as a present for scoring the highest grade."
Santhosh was impressed by the deep love Arun had for Rani. He readily packed some red bangles and gave the packet to Arun. Santhosh handed over another packet for Arun. When reached home Arun opened his packet. It was the same pen that the teacher had given him. There were tears of joy in his eyes.
1. The class teacher presented Arun a .........
a. medal
b. certificate
c. pen
d. shield
Answer: c
2. Rani wanted to get some........ as a birthday gift.
a. red bangles
b. sweets
c. blue bangles
d. gold chain
Answer: a
3. He readily packed some red bangles. Here the word 'readily' means.........
a. slowly
b. quickly
c. easily
d. gently
Answer: b
4. There were tears of joy in his eyes. What feeling of Arun is expressed here?
a. anxiety
b. anger
c. happiness
d. sadness
Answer: c
Questions 5-12: Choose the right answer from the options given.
5. If she danced well, I ......... give her a gift.
a. will
b. can
c. would
d. shall
Answer: c
6. A...... of dogs killed a lamb.
a. group
b. gang
c. flight
d. pack
Answer: d
7. He made me ............ 'the sun' on a piece of paper.
a. write
b. wrote
c. writes
d. to write
Answer: a
8. Monsoon has set in early this year. What does the underlined phrase here mean?
a. end
b. stop
c. begin
d. continue
Answer: c
9. The old man....... was watching the boy was his grandpa.
a. which
b. who
c. whose
d. whom
Answer: b
10. The phrasal verb of 'remove' is:
a. take off
b. put off
c. call off
d. go off
Answer: b
11. He is busy as a bee is an example for:
a. simile
b. metaphor
c. hyperbole
d. personification
Answer: a
12. Why is it so hard .....you....... keep a secret?
a. to, of
b. of, to
c. of, from
d. for, to
Answer: d
Questions 13-15: Read the following poem and answer the questions that follow by choosing the right answer from the options given along with each question.
The cock is crowing,
The stream is flowing.
The small birds twitter,
The lake doth glitter.
The green field sleeps in the sun,
The oldest and youngest
Are at work with the strongest
The cattle are grazing
Their head never raising
There are forty feeding like one
Like an army defeated,
The snow hath retreated.
13. What is it that sleeps in the sun?
a. The strongest
b. The youngest
c. The oldest
d. The green field
Answer: d
14. The oldest and the youngest are working with the.........
a. cattle
b. strongest
c. army
d. defeated army
Answer: b
15. The rhyme scheme followed in the first stanza is.........
a. aabb
b. abba
c. abab
d. aaba
Answer: a
Disclaimer: These materials are for educational and preparation purposes only.
-Exam-(USS-Exam)-English---Model-Questions-and-Answers.webp)
0 Comments